Een goede relatie met de mensen om je heen maakt je sterker om de uitdagingen en lastige dingen in het dagelijks leven aan te kunnen. Als je je zorgen maakt over de relatie met je gezinsleden of partner heeft dat impact op het welbevinden van jou en van de andere(n). In therapie met koppels en gezinnen vertrekken we vanuit jullie bezorgdheden. In relatietherapie kan dit gaan over terugkerende ruzies (over grote thema’s, maar soms ook over kleine dingen). Daarnaast kunnen partners het gevoel hebben er alleen voor te staan of moeilijkheden ondervinden om elkaar te begrijpen, waardoor de afstand in het koppel steeds groter wordt. Relatietherapie kan zinvol zijn als je merkt er zelf niet meer goed uit te geraken. In therapie gaan we op zoek naar het ‘waarom’ achter gedrag en streven we naar meer inzicht in terugkerende patronen in de relatie. Spreken hierover vergroot het begrip van jezelf en elkaar. We ontdekken nieuwe manieren van communicatie die de verbinding versterken en het vertrouwen in elkaar vergroten.
Gezinstherapie kan helpend zijn als de continue zoektocht naar afstemming tussen de gezinsleden stroef loopt. Soms ervaren mensen in het dagelijks leven heel wat moeilijkheden als ruzies zwaar gaan wegen, bezorgdheden over gedrag van je kind of jongere de overhand nemen en je onzekerheid als ouder toeneemt. Veranderingen in het gezin of in de bredere familie (bijvoorbeeld een scheiding, nieuwe relatie of overlijden) kunnen voor heel wat spanning zorgen. Samen gaan we op zoek naar de betekenis van gedrag, om daarna te kijken hoe we de onderliggende noden en verwachtingen van de gezinsleden op elkaar kunnen afstemmen. Op deze manier komt er weer ruimte voor gesprek, groei, warmte en fijne momenten in het gezin.
Een individuele hulpvraag kan soms leiden tot een traject met beide partners of het gezin. Verbinding tussen mensen geeft immers veel kracht om stevig te kunnen blijven staan in moeilijke periodes. Na mijn opleiding tot klinisch orthopedagoog (KU Leuven, 2016), gaf de postgraduaatopleiding tot relatie-, gezins- en systeempsychotherapeut (Context – UPC KU Leuven, 2024) me een bijkomend kader om met koppels en gezinnen aan de slag te gaan om verbindingen te versterken. Naast mijn werk in Adelante ben ik ook therapeut in CGG PassAnt voor jongvolwassenen en hun partner of gezin.
Voor een eerste afspraak bel je naar 016 602 502 of meld je aan via het aanmeldingsformulier.
Ben je reeds bij mij in begeleiding, dan kan je me bereiken op 0456 172 613 of per mail.

Als zelfstandig orthopedagoog ben ik verplicht om mijn ondernemingsgegevens te delen. De technische gegevens van mijn onderneming vind je hier.