An-Sofie De Rop

“Elk kind ontwikkelt op een unieke manier, met vallen en opstaan. Ieder kind heeft zijn eigen tempo en manier om de wereld om zich heen te ontdekken en te begrijpen. Soms verloopt deze ontwikkeling echter moeizamer en kunnen kinderen gedrag vertonen dat wijst op innerlijke spanningen of onzekerheden. Dit kan zich uiten in teruggetrokken gedrag, boosheid, angsten of moeite met sociale interacties. Omdat kinderen nog niet altijd de juiste woorden hebben om te beschrijven wat er in hen omgaat, is het voor ouders vaak lastig om precies te begrijpen wat hun kind nodig heeft. Dit kan zorgen voor frustratie, zorgen en onzekerheid.

In therapie werk ik samen met ouders en hun kind om deze puzzelstukjes bij elkaar te brengen. We gaan samen op zoek naar de achterliggende oorzaken van de moeilijkheden die het kind en zijn ouder(s) ervaren. Het doel is om inzicht te krijgen in wat het kind belemmert en welke behoeften er zijn.  Dit doen we niet alleen door gesprekken te voeren met zowel de ouders als het kind, maar ook door gebruik te maken van speltherapie. Spel is een natuurlijke manier voor kinderen om zich te uiten en om hun gevoelens en gedachten zichtbaar te maken. Waar woorden soms tekortschieten, kan spel vaak een krachtig middel zijn om emoties te verkennen en te begrijpen.

Samen onderzoeken we wat werkt voor het kind en voor het gezin als geheel. We zoeken naar handvatten en strategieën die kunnen ondersteunen bij het omgaan met uitdagingen, zodat er weer rust en harmonie kan ontstaan.

Het belangrijkste in dit proces is dat zowel het kind als de ouders zich gehoord en begrepen voelen. De weg naar verandering is soms lang en uitdagend, maar door samen te werken, kunnen we stap voor stap toewerken naar een situatie waarin iedereen zich beter voelt. Zo creëren we niet alleen oplossingen voor de huidige problemen, maar ook een stevige basis voor toekomstige ontwikkeling en groei.”

 

Voor een eerste afspraak bel je naar 016 / 602 502 of meld je aan via het aanmeldingsformulier.

Als zelfstandig orthopedagoog zijn wij verplicht om onze ondernemingsgegevens te delen. De technische gegevens van mijn onderneming vind je hier.